Няма по-добро лекарство за душата от шоколада. Той прави живота по-сладък без значение под каква форма е.

Днешното ни предложение ще превърне кухнята ви в шоколадово царство.

Необходими продукти:

За блата:
100 г обикновени бисквити
90 г разтопено масло

За крема:
175 г обикновен шоколад
30 г черен шоколад
250 мл прясно мляко
120 г захар
1 яйце
350 мл сладкарска сметана
15 г желатин

Четете още: Урааа… Създадоха здравословен шоколад

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите и заедно с разтопеното масло ги поставете на дъното на форма за торта с диаметър 26 см. Поставете в хладилник, за да се охлади и стегне.

Желатинът се разтваря в прясното мляко, след което се слага на водна баня заедно с 50 г от захарта, шоколада и жълтъка. Когато се получи хомогенна смес, се добавя и ванилията. Оставете сместа да се охлади.

Белтъкът се разбива отделно като се добавя останалата захар.

Шоколадовата смес се изсипва при белтъка. Добавя се разбитата сметана, разбърква се добре. Сгъстената смес се изсипва върху вече охладения бисквитен блат и се слага в хладилника за около 3 часа, за да се стегне. След това се украсява по желание.

Четете още: Грис с шоколадова глазура