Необходими продукти:

500-600 г ягоди

1 л прясно изцеден или от компот сок от ягоди

240 г пудра захар

сок от един малък лимон

1-2 с.л. ром

3-4 пакетчета желатин

Начин на приготвяне:

Накиснете желатина във вода според указанията и го оставете да набъбне.

При нужда прецедете сока от ягоди, за да няма семчици, след което го сложете в съд на котлона заедно с пудра захарта. Добавете прясно изцедения лимонов сок, рома и накрая желатина.

Бъркайте, докато се разтопи, но в никакъв случай не допускайте течността да ври. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

В десертни купички разпределете почистените и нарязани ягоди. Залейте ги със сместа и сложете купичките в хладилника, докато хубаво се желира.

Поднесете желето с украса от свежи ягоди.

Четете още: Грис с шоколадова глазура