Словото на Славата, думата на духовния Учител е Ом. Ом е символът и Името на Бога.

То представлява миналото, настоящето и бъдещето във вечността; трите божествени енергии на сътворяването, запазването и трансформацията, в единственото Битие; трите духовни същности – безсмъртие, всезнание, радост в един Дух. Ом е блаженство, съзнание и мъдрост в проявлението на Едното. Ом е индикаторът на учителя и Господа, на постигналия духовно съвършенство човек.

Безкрайността бива представена чрез Ом. То е безгранично, безкрайно, неограничавано; то е всичко. Ом е вечно. И ще продължава во веки веков; винаги е съществувало и винаги ще бъде. Ом е безсмъртно, постоянно и божествено.

Нашето истинско име е Ом. Ом-ананда е радостта да бъдеш, радостта от сатчитананда или съществуването, знанието, абсолютното блаженство. Да живееш осъзнавайки Ом означава да опознаваш субективното и да преодоляваш препятствията. Да повтаряш и разбираш най-висшата и най-свещена Мантра е всъщност разбиране природата на всички други Мантри и познаване на Висшия Аз.

Ом е вътрешната музика на душата. То е музиката на Тишината, гласът на Бога. Ом е основата на живота ви, мисъл и интелигентност. Преживявайте Ом и станете едно с Господа, с Божията сила, с Висшия Аз. Станете самия Него.