Автор
Woman.bg

Мисия възможна: Божествена коса, блестящи нокти и гладка кожа

Косопадът представлява един от най-големите кошмари и за двата пола, защото неговата поява често е съпроводена от намалено самочувствие. Здравите коси от дълбока древност са представлявали символ на сила и могъщество за мъжете, а за нежния пол олицетворяват сексапил и женственост.

Падането на космите не е задължително патологичен проблем, тъй като всеки косъм има продължителност на живота от около 1.000 - 2.000 дни.

Израстването, развитието и структурирането на космите се осъществяват в един определен цикъл, който се състои от три етапа (анагенна, катагенна и телогенна фаза).

При първия етап космите на скалпа се развиват и нарастват с 1,5-2,5 cm на месец.

Втората фаза е на практика преходен стадий, по време на който косъмът престава да расте.

През последния етап, продължаващ до три месеца, космите падат и се заменят от нови.

Всеки фоликул е независим и има собствен жизнен цикъл. Поради тази причина косите ни не падат едновременно. Въпреки това ежедневно се разделяме средно с от 50 до 150 косъма.

Когато ритъмът на възстановяване на космите не е в унисон с тяхното падане, у индивида се наблюдава патологичен косопад, който може да бъде временен или постоянен.

Всеки път, когато в ръката ни останат косми, кошмарът на косопада се изправя пред нас. Не е нужно обаче да ни обзема паника, нито е правилно да пренебрегваме симптомите.

Ако зад косопада „се крие” някоя причина като хормонален проблем, недостиг на желязо и пр., тогава е ясно, че трябва да се борим с причината, а не със симптома.

Храненето играе определяща роля за дълголетното здраве на косите. Богатата коса освен всичко останало изисква желязо, цистеин, биотин, витамини от групата „В”, цинк, витамин А, пантотенова киселина и др.

Skin, Nails and Hair

Превъзходен начин да усъвършенствате състоянието на Вашата красота!

Solgar разбира, че истинската красота започва отвътре. Ето защо ние създадохме нашата уникална формула за кожа, нокти и коса.

Този тройно печеливш продукт е препоръчан в световен мащаб от здравни експерти и силно препоръчан от представители на красотата заради естествената си помощ.

Знаците на преждевременно стареене като фини бръчки, уморена и суха потъмняла кожа, често може да са индикация, че е нужно да подпомогнем вътрешно здравето си, за да сме сигурни, че поддържаме естествената си външна красота.

Една хранителна и здравословна диета също играе съществена роля при подчертаване на здравината, блясъка и външния вид на ноктите и косата.

Формулата на Solgar за кожа, нокти и коса е чудесно допълнение към ежедневния Ви режим за здраве и красота.

Предназначен да допълва здравословната и разнообразна диета, този комплекс спомага за защитата на кожата и помага да се поддържат здрави коса и нокти. Формулиран е да подпомага колагена и кератина, безценните структурни елементи на кожата, ноктите и косата.

Уникално предложение от ISOPLUS!

Изберете любимите си продукти Solgar и myelements от широката гама на ISOPLUS и ги вземете, само през месец юни, със специална отстъпка на изключително намалена цена!

Търсете продуктите Solgar и myelements и се възползвайте от специалната ни оферта само в аптеките със специален знак, в аптеки Фармастор и в аптеки Субра от 01 до 30 юни.