Необходими продукти:

За блата:

150 г натрошени чаени бисквити
1 супена лъжица захар
4 супени лъжици разтопени масло

За пълнежа:

4 пакета крема сирене (от по 250 г всеки)
300 г захар
30 г царевично нишесте
1 супена лъжица течна ванилия
2 големи яйца
2 белтъка
150 мл пълномаслена течна сметака

Ягодова заливка:

1 кг пресни ягоди, измити и почистени
1 чаша захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете съд с гореща вода на дъното на фурната. Пригответе тава за торта с диаметър 25 см и я облицовайте с алуминиево фолио.

Натрошете бисквитите много фино с помощта на кухненски робот или точилка. Смесете продуктите за блата и ги разстелете плътно по дъното на съда.

Разбъркайте с миксер в дълбока купа крем сиренето за около 3 минути.

Добавете захарта и нишестетп, бъркайки, докато получите хомогенна смес.

Добавете ванилията и яйцата, както и белтъците на два пъти. Разбъркайте с миксера, докато се получи пухкава смес. Бавно добавете сметаната и разбъркайте само докато се получи гладка, пухкава смес.

Изсипете сместа върху блата в приготвената форма и печете около час на 180 градуса.

Оставете чийзкейка да се охлади до стайна температура, след което поставете в хладилник за няколко часа.

Пюрирайте половината количество ягоди в кухненски робот заедно със захарта.

Добавете останалото количество ягоди, нарязани на кубчета. Полейте върху готовия чийзкейк преди сервиране.

Четете още: Десетте най-скъпи десерта в света