Известно е, че човешкият организъм се нуждае минимум от 2 литра вода на ден. Тя е жизнено важна за нашето тяло, тъй като съставлява 2/3 от организма ни.

Дехидратацията е едно от най-опасните състояния, които могат да предизвика редица болести.

Но освен водата има и други напитки, които с удоволствие може да включим в нашето меню.

Зеленчуковите сокове


Зеленчуковите сокове са изключително полезни. Те не позволяват на нивата на инсулин в кръвта да се покачват и са много здравословни.

Тези сокове са богат източник на витамини и минерали. Те помагат за пречистване на организма и по време на детоксикацията през пролетта и есента. Когато пиете прясно изцедени зеленчукови сокове, вие приемате всички витамини и минерали, които се губят в преработените храни, тъй като организмът ви ги абсорбира по-лесно.

Нискомаслени млека

Нискомасленото мляко е богато на Витамин D и калций, които са изключително полезни. Вече има доказателства, че млякото намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и депресия, повишава настроението и помага за добрия сън.



Богатите на антиоксиданти напитки

Антиоксидантите са една от основните пречки пред свободните радикали, които са причинители на редица болести включително и рак.

Едни от най-богатите на антиоксиданти напитки са портокаловият сок, зеленият чай и доматеният сок.

Редовната им консумация им намалява опасността от сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания, депресия, дори рак. Важно е обаче да се отбележи, че те трябва да се пият веднага след като се приготвят!

Четете още: 5 секси-коктейла за Свети Валентин