Несъмнено в нашето съвремие тауировките представляват ефектен начин на изразяване на индивидуалността или жест, чрез който се увековечава съдбоносно събитие.

Поради това почти не се сещаме за звезда, която да няма татуировки по себе си. Някои от знаменитостите имат един татус, други пък могат да се похвалят с цяла армия от рисунки, красящи телата им.

Вижте татуировките на някои от най-известните дами в света и смисълът, който се крие зад тях:

Виктория Бекъм


Първата татуировка, която Виктория си прави са пет звезди на кръста за петте члена на семейството си.

През 2005 година по повод шестата годишнина от сватбата си Дейвид и Виктория увековечават взаимната си любов с татуси, съдържащи фраза от библейската книга “Песен на песните”.

Въпросният цитат на иврит, който в превод означава "Аз принадлежа на любимия си, а любимият ми принадлежи на мен", се намира в горната част на гръбнака на пош спайската.

На лявата си ръка Дейвид Бекъм има същия надпис.

Четете още: Татусите на футболистите

На дясната китка госпожа Бекъм има римските цифри VIII-V-MMV или 8 май 2006 година - датата, на която тя и съпругът й подновиха брачните си клетви. На същата китка през 2008 Виктория си тауира латинския надпис "De Integro", означаващ ново начало.

Четете още: Виктория Бекъм с поредната доза street style вдъхновение

На лявата китка Вики има изписани инициалите на половинката си и надпис на иврит, означаващ "Завинаги заедно във вечността”, направен по случай 10-годишнината от сватбата й с футболиста.

Четете още: Виктория празнува рожден ден без Дейвид

Никол Ричи

Сладураната има общо девет татуировки като една от тях представлява чифт балетни обувчици, разположени в долната част на корема. Татусът е вдъхновен от песен на баща й, Лайънъл Ричи, написана специално за нея.

Никол има татуиран и кръст с красива верижка около глезена, приличащ на бижу.

Кръстът сам по себе си показва стремежа на личността към Бога и вечността, знак е на безсмъртието, на сливането на дух и материя.

Четете още: На коя й отива повече: Риана или Никол Ричи?

На врата си Никол има татуировка с фамилното си име „Ричи”, направило я известна, и червена панделка, чрез която звездата отдава почит към биологичната си майка.

На гърба си Никол има две малки крила, а на вътрешната страна на китка надписа Virgin в смисъл на чиста и непорочна.

Четете още: На коя й отива повече: Никол Ричи или Дафне Фернандес?

Пенелопе Круз

Испанската красавица има две татуировки - малък символ на китката и числата 883 в долната част на левия крак.

Числата Пенелопе си тауира преди години още докато се среща с актьора Том Круз. Тъй като актрисата дълго време не разкри значението на мистериозния татус, той беше обект на на догадки и спорове от страна на медии и фенове.

Най-накрая магнетичната дама призна, че 8 и 3 са нейните щастливи числа според номерологията. Добавила е още една осмица по средата, за да гарантира, че късметът винаги ще е на нейна страна.

Четете още: Най-грозните татуировки на звездите