За катастрофа, в която Емилия пострадала сериозно, се заговори едва преди седмица. До тогава почитателите на фолк-дивата се зачудиха къде се изгуби певицата. Тя нито качи снимки от Великден, нито от партито на сина си, което беше на 11-ти май.

Едва по-късно започнаха да се правят предположения каква е истинската причина за липсата на Емилия в клубовете и Фейсбук.

След седмици мълчание певицата написа послание към почитателите си във Фейсбук, което може да означава много различни неща, тъй като нито говори директно за инцидента, нито отрича слуховете, които упорито се носят из средите.

„Прекарах тъмни и страшни нощи, в които се питах: Защо??? Нима животът и любовта ме бяха изоставили… Тичах по пътища, лутах се прескачах прегради, падах сто пъти. Прекосих реки и толкова студени пустини. Носих товари на онези, които не спазват правилата на живота, но все пак усетих топлината и силата, които загубих. Разбрах в сълзите си това, което ми нашепваха… Умолявах вятъра да ме вземе в прегръдките си, за да ме отведе много на далеч, там, където не съществуват болката и тъгата. Следвах стъпките му, които ми нашепваха: За да знаеш къде отиваш, трябва да не забравяш от къде идваш!!! Това е всичко, което ми остана, но ме кара да не падам духом, защото знам от къде идвам: Аз знам къде отивам, защото знам от къде идвам!!!”