Риана съди Topshop за 5 милиона долара. Певицата решила да заведе иск срещу британската модна марка, собственост на милиардера сър Филип Грийн, след осем месеца на безуспешни преговори за тениски с нейния лик, които били продавани без нейно съгласие.

"Мениджърите на Риана няколко пъти поискаха от Topshop да спре да продава образа й, а им беше отговорено: "Правим, каквото си искаме".

Те купуват снимките от фотограф, но не плащат на артиста лицензионна такса. За съжаление британските закони не защитават артиста", съобщи запознат източник пред в. "Ню Йорк Пост".

"Най-обидното за Риана беше, че те на практика й казаха: "Върви по дяволите, не ни е грижа. Ще продължим да те продаваме". Те й предложиха 5000 долара и казаха, че не ги е грижа", допълни източникът.

25-годишната певица наела международната правна кантора Рийд Смит да заведе дело в Лондон, тъй като дрехата се продавала само във Великобритания, където правата върху снимките се притежават от фотографа, който ги е направил.

"Сега Topshop се установи в САЩ. Те се намират в Манхатън и Нордстром, но са наясно, че не могат да правят това в САЩ, защото ще загазят. Макар британските закони да не защитават артиста, тя реши да съди Topshop. За момента е похарчила близо 1 милион долара за съдебни разходи. Риана смята, че става въпрос за принципи и иска да направи изявление по въпроса. Те се възползват от артистите, това е просто експлоатация. Това, което правят, е погрешно", каза още източникът.

За момента делото е на етап разследване и Риана е предоставила подробности за договорите й с модната марка Армани и с веригата улична мода Ривър Айлънд.

Източник: БГНЕС