Автор
Woman.bg

Стряскащи факти от аутопсията на Майкъл Джексън

Съдебните заседатели, които разглеждат случая за преждевременната смърт на поп иконата Майкъл Джексън, бяха шокирани, след като един от адвокатите им показа снимка от аутопсията на певеца, пише Си Ен Ен.

Тялото на Джексън по нищо не приличало на най-известния шоумен на света. Според доклада от аутопсията устните му са били татуирани в розово, а веждите – с черно мастило. Предната част на скалпа му също се оказала черна татуировка, която трябвало да свързва челото му с перуките, които певецът носел в последните години от живота си.

Аутопсията потвърди също твърденията на певеца, че кожата му е станала по-светла през 80-те години на миналия век заради болестта витилиго, която променя пигментацията на кожата. Д-р Кристофър Роджърс, който извършил аутопсията, заяви, че „някои части от кожата му са светли, а другаде има тъмни петна”.

Заключението на лекаря е, че певецът е починал заради свръхдоза от лекарството пропофол, утежнена от факта, че същата сутрин личният лекар на Джексън д-р Конрад Мъри, който е разследван за неговата смърт, му е дал няколко различни успокоителни.

„Майкъл Джексън дълго време е злоупотребявал с различни субстанции, бил е пристрастен към някои лекарства и е имал нарушения на съня”, уточни кардиологът д-р Даниел Уолгелернтър, който даде експертната си оценка за уменията и решенията, взети от д-р Мъри. Според него певецът не е имал никакви сърдечно-съдови проблеми, които да са налагали услугите на кардиолог.

Уолгелернтър заяви още, че Мъри не е бил „подходящият лекар” за последното турне на Джексън, защото е кардиолог и не е имал подготовката да се справя със специалните нужди на изпълнителя. Мъри се е съгласил да затвори клиниката си в Лас Вегас, за да работи на пълен ден при Джексън, което според заседателите е създало конфликт на интереси. Според договора му той е можел да загуби работата си, ако турнето е било отложено или отменено.

„Това означава, че Мъри е бил изцяло зависим от продължаването на турнето за финансовото си състояние”, заяви Уолгелернтър. Пропофолът, който той е дал на певеца, е силен хирургически анестетик, с който Мъри се е опитал да реши проблемите със съня на Джексън. Токсикологът Дан Андерсън допълни, че количествата от медикамента, открити в тялото на звездата, „са равни на тези при пълна хирургическа анестезия”. Това е изключително опасно, допълни той, особено когато такава драстична мярка се е предприемала само за да накара мъжа да заспи.

Ако не е била свръхдозата от лекарството, Джексън е бил в достатъчно добро здраве, за да живее дълго и нормално, заключиха експертите. „Аутопсията не показа никакви анатомични проблеми, които са могли да доведат до преждевременна смърт”, заяви Роджърс.

Разкритията ще бъдат ключови за изхода на делото, което трябва да определи дали компанията AEG Live носи вина за смъртта на Майкъл Джексън, защото погрешно е наела, задържала и подкрепяла некомпетентния д-р Мъри, пише manager.bg.