Преди ден принц Чарлз взе решение да закрие своя магазин за зеленчуци Veg Shed, който откри преди осем години близо до дома си в Хайгроув, графство Глостършир.

Причината беше спадът на продажбите на фона на ръста на интернет търговията: потребителите предпочитаха да поръчват продукти по интернет, а не да се редят на сергията на принца, независимо че на нея се появяваха произведени в неговата ферма и органично чисти зеленчуци.

Принцът обаче не смята да се оттегли от бизнеса – желаейки да е в крак с времето, той смята да продава стоката си в интернет.

Принц Чарлз не е единственият монарх, който има занимание, далеч от представата ни за „синя кръв“.

Ето ТУК ще може да видите още няколко представители на кралски семейства, които работят като обикновени граждани.

Принц Уилям


Кариерата на престолонаследника на Великобритания не се отличава от тази на неговите деди. Английските крале от Хенри Пети избират за себе си военното поприще и заемат поста на главнокомандуващ на въоръжените сили на страната. След като завърши образованието си през 2006 г., принц Уилям постъпи в Кралската военна академия, от която се дипломира като офицер. Сега принцът служи като пилот на спасителен хеликоптер.

През 2011 г. той участваше в операция по спасяването на моряци от потъващ руски товарен кораб, а през 2012 г. издирваше 16-годишно момиче край бреговете на Уелс.

През тази година военната служба на принц Уилям изтича и той трябва да реши дали ще продължи да работи.

Инфанта Кристина (Испания)

Най-малката дъщеря на крал Хуан Карлос и кралица София заема длъжността директор по социалните програми на фонда Fundation La Caixa и като такава отговаря за просветни проекти и въпроси по опазването на околната среда и културното наследство.

Принц Амeдео от Белгия

27-годишният белгийски принц едва ли има претенции за престола, предвид че той е едва шести в списъка на наследниците. Може би затова принц Амeдео предпочете да гради кариера отвъд Океана, в Ню Йорк.

Завършил Кралската военна академия на Белгия и Лондонското училище по икономика, той работи за Deloitte Touche Tohmatsu, една от четирите най-големи одиторски служби в света.

Като всеки служител в офис, принцът става всяка сутрин за работа, работи наравно с останалите и получава заплащане като тях. Впрочем въпреки скромното си занимание, Амeдео редовно намира място в класацията на най-желаните ергени.