Смехът понижава кръвното налягане.

(из статия на Mark Stibich, Ph.D.)

Следващият път, когато вдигнете кръвно, опитайте вместо лекарство да изгледате епизод от любимия си комедиен сериал или да прочетете разказ на Удхаус.

Усмивката намалява болката.

(из статия на Mark Stibich, Ph.D.)

Смехът освобождава ендрофин, серотонин и естествени обезболяващи, които ни карат да се чувстваме по-добре. Ето защо лекувайте разбитото си сърце с комедии, забавни приятели и положителни преживявания, вместо да стоите сами вкъщи, оплаквайки лошата си любовна карма.

Смехът намалява стреса и помага на сърцето.

(Изследване на учените Тара Крафт и Сара Пресман от Канзаския университет, включващо 169 доброволеца.)

Съвременният начин на живот е изключително напрегнат, а ежедневният стрес води до редица здравословни проблеми. Опитайте се да гледате на света през розови очила и не пропускайте възможността да се посмеете при всеки удобен случай – това е най-доброто оръжие срещу стреса!

Хората, които се усмихват по-често, биват възприемани от останалите като по-уверени, успели и атрактивни.

(Beall Research and Training of Chicago, експеримент с 528 човека.)

Извод: когато шефът разказва виц, не пестете смеха си. Това определено помага за успеха на работното място.



Усмивката е по-привлекателна от грима.

Изследване на Orbit Complete доказва, че 69% от хората намират жените за по-привлекателни, когато са усмихнати, отколкото когато са гримирани. Ето защо гледайте да не излизате от вкъщи без усмивка, ако искате да изглеждате наистина добре.

Усмивката е заразна.

(Mark Stibich, Ph.D.)

Следващия път, когато някой ви се разсърди, не отвръщайте с оправдания. Просто използвайте най-силното си оръжие – усмивката.

Усмихването повишава имунната система.

(Mark Stibich, Ph.D.)

Грипни епидемии? Няма проблеми – въоръжете се с най-добрите имуностимуланти, измисляни някога – голямата усмивка и смехът от сърце!

Смехът релаксира тялото.

(Melinda Smith, M.A., Gina Kemp, M.A., and Jeanne Segal, Ph.D.)

Ако нямате време или пари за луксозен спа уикенд, не се отчайвайте. Решението е лесно и достъпно за всички – посмейте се на щуротиите на децата си или на шегите на колегите.

Смехът подобрява кръвообращението и защитава от сърдечни проблеми.

(Melinda Smith, M.A., Gina Kemp, M.A., and Jeanne Segal, Ph.D.)

Към полезните чаша червено вино и блокче черен шоколад прибавете и ежедневна порция искрен смях. Доказано ефективна профилактика!

Усмивката помага да получите повишение

Усмивката прави човек да изглежда по-атрактивен, общителен и уверен, а хората, които се усмихват повече, биват повишавани по-често от другите. Затова се постарайте да приложите красива и здрава усмивка към резюмето си.

Aquafresh ви дава страхотен повод да се усмихнете, като участвате за една от многобройните награди в играта, част от кампанията "Усмихни се, България!". Единственото, което трябва да направите е да се регистрирате на сайта на инициативата и да отговорите на един лесен въпрос. Ние ви желаем късмет и ви пожелаваме да се усмихвате по-често.

Повече можете да разберете тук