За повечето хора изневярата е признак, че връзката не върви. Но ново допитване установи, че една трета от жените смятат, че извънбрачната връзка може да помогне на брака.

73% от анкетираните дами, които имали извънбрачна връзка, посочили като причина за нея усещането, че са пренебрегвани от съпруга или партньора си.

Мнозина от жените заявили, че липсата на уважение към емоционалните им нужди е изиграла значителна роля за решението им да си намерят друг.

"Това не е изненадващо. Много жени изпитват недостиг на внимание и обич и е тъжно да се чувстваш самотен в собствения си брак. Реалността е, че много хора не могат да оставят партньора си по финансови причини и жените са особено колебливи да пожертват семейния си живот. Поради това те се грижат за нуждите си извън брака. Те стъпват в мъжката сфера, когато става дума за изневяра", заяви Ноел Бидерман, основател на сайта за запознанства ashleymadison.com.

Освен с прелюбодейството и увеличаващия се брой часове, прекарани в офиса, 67% от жените заявили, че причина за неверността им е не особено впечатляващия секс със съпруга им. Тези жени обаче смятат, че изневярата се отразява добре на брака. 32% заявили, че забежката стимулира сексуалната връзка със съпруга им.

"Мъжете обикновено достигат сексуалния си пик през 20-те си години, докато при жените това става по-късно - през 30-те и 40-те им години, когато те се чувстват по-удобно в тялото си. Това несъответствие е една от причините за липсата на секс, която тези жени изпитват. Всеки иска да бъде желан, кой може да обвини тези жени, че търсят друг партньор?", казва Бидерман, цитиран от БГНЕС.