Една от изтънчените разядки е дипът. Това е по-гъста, почти пюреобразна смес, пподходяща за мазане.

Продуктите са пюрират с пасатор или в блендер. Добре е да сервирате с арабски или индийски питки, царевичен чипс, пресни зеленчуци като моркови и краставици на пръчици или с дръжки от целина. Подходящо е за водка, бяло вино, бира.

С авокадо


Продукти: авокадо, пакетчета крема сирене, 2 с. л. балсамов оцет, 1 ч. л. лимонов сок, 1 ч. л. табаско



С боб

Продукти: 1 консерва (425 г) бял фасул, 2 скилидки чесън, 2 с. л. лимонов сок, 5 с. л. зехтин, шепа листа ситно нарязанджоджен, сол, смлян черен и червен пипер

С левурда

Продукти: 1 (50 г) връзка нарязан на ситно див чесън /левурда/, 40 г орехови ядки, по 1 с. л. горчица и лимонов сок, 125 г меко краве масло, сол и смлян черен пипер

Със синьо сирене

Продукти: 1 авокадо, 2 с. л. ситно нарязан пресен лук, 2 с. л. лимонов сок, 1 опаковка сметана, ч. чаша натрошено синьо сирене, 1 ч. л. смлян черен пипер



С карфиол

Продукти: 5-6 розички сварен карфиол, сол, 2 с. л. зехтин, 1 с. л. ситно нарязан лук, 1 ч. л. къри, 200 г сметана, половин връзка ситно нарязан магданоз.

Със сардина

Продукти: 1 консерва сардина /160 г/, 2 пакетчетка сирене крема, кората и сокът на половин лимон, половин връзка ситно нарязан копър, 1 ч. л. табаско. Източник: luxurybg.eu