Автор
Woman.bg

Не подминавайте магданоза, а отслабвайте с него

Да, точно така! Магданозът има силно изразени диуретични свойства, т.е. той спомага отделителната система да функционира на пълни обороти.

Изключително богат е на калций, фосфор, натрий, желязо и витамини. Благодарение на това, магданозът засилва имунитета на човек и така се увеличават защитните сили на организма.

Освен това обаче, консумирането на магданоз е изключително важно за доброто състояние на бъбреците и цялостното функциониране на отделителната система. От своя страна, ако отделителната система работи нормално, това би било предпоставка за коригиране на теглото и справянето с излишните килограми. Когато организма преработва, т.е. усвоява приетата храна, се отделят и отпадни вещества.

Ако те не се изхвърлят от самото тяло, остават в него и го затлачват. Образуват се шлаки, които не влияят никак добре на здравословното състояние. Освен всички останали предпоставки и фактори, именно навременното изхвърляне на отпадните вещества играе роля при теглото и килограмите. От гледна точка на здравето и естетиката, много важно е тези шлаки да бъдат изхвърлени.

Това няма как да стане, ако отделителната система не работи максимално и в пълен капацитет. Освен това, нередовното изхвърляне на отпадните вещества, могат да доведат до редица проблеми, които засягат най-вече жените и това са появата на запек, целулит и какво ли още не. Затова, спокойно включете магданоза в по-големи количества в менюто си. Когато приготвяте салата или някакво ястие, поръсете с повечко магданоз. Той ще окаже благотворно въздействие върху организма като цяло.

По-високата консумация на магданоз ще ви помогне да подобрите значително и устната си хигиена, като ви осигури приятен и свеж дъх.