Автор
Woman.bg

Галена: Докога "чалгата" ще е виновна за всичко!?

Галена е първата попфолк звезда, която открито опонира на желанието на Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град", според което Министърът на образованието, младежта и науката и Регионалните инспекторати по образованието незабавно да излязат с предписания към училищните ръководства тазгодишните абитуриентски балове и изпращания да не се превръщат отново в отблъскващ парад на кича, простотията и вулгарната чалга.

Борбата с чалгализирането на нацията трябва да започне именно от абитуриентските балове и изпращания - длъжни сме да направим всичко възможно, за да ги "изчистим" веднъж завинаги от кючеците и силикона, заявяват от родителската организация.

В своя фейсбук профил Галена защити музикалния жанр, в който работи, като написа:

"След сутрешния преглед на новините, седмицата ми започна много надъхано! Докога, скъпи приятели, "чалгата" ще е виновна за всичко в тази държава? Както винаги, вместо да потърсим причината за даден проблем първо в себе си, бързаме да обвиняваме на посоки.

Ами.. нека ни забранят, нека забранят нашата музика, да видим тогава дали изведнъж, като с магическа пръчка, ще се разрешат несгодите на всички недоволни. С цялото ми уважение, мили майки, вместо да хабите сили, време и енергия за това, защо не ги отделите за възпитанието на децата си?

Възпитайте в тях онези ценности и морал, за които говорите, за да може един ден, когато пораснат, сами да направят правилния (според вас) избор каква музика да слушат и как да се забавляват. Колкото до нашата музика, тя отдавна не е "пошли и вулгарни текстове и кючеци с агресивна турбо чалга".

Дори бих ви посъветвала за сравнение да посетите някой от клубовете, в които пращате децата си, тези, в които се слуша различна от нашата музика, пък да видим утре дали няма и за тях да предявите такива искания за забрана. Благодаря за вниманието!", пише signal.bg.