Автор
Woman.bg

Подгответе се за ин витро - съвети от гинеколог

За да увеличите шансовете си за забременяване преди ин витро оплождане е необходимо да положите основите за успешно зачеване. Д-р Даниела Савова, акушер-гинеколог от САГБАЛ „Д-р Щерев”, дава съвети за препоръчителния прием на мултивитамини и хранителни добавки от дами, на които им предстои ин витро процедура или просто искат да се подготвят за естественото си забременяване.

Прием на мултивитамини

Пренаталните мултивитамини са добър източник на хранителните вещества, необходими за здравето на яйцеклетките и подготовката на маточната лигавица. Ползите от синтетичните мултивитамини са по-малко в сравнение със специално създадените формули пренатални мултивитамини.

Хранителни добавки

- На българския пазар се предлагат утвърдени и препоръчвани от акушер-гинеколозите хранителни добавки, предназначени за повишаване на фертилността и подобряване на репродуктивното здраве. С естествената си формула, която обединява в себе си научно доказани билкови съставки, основни витамини и антиоксиданти, тези хранителни добавки подпомагат репродуктивните способности, поддържат фертилитета и оптимизират шансовете за зачеване.

- CoQ10-CoQ10 спомага за запазването целостта на яйцеклетките като ги предпазва от свободните радикали. Най-добри резултати се постигат при прием на CoQ10 от два до три месеца преди ин витро процедурата.

Пчелно млечице/прополис

Пчелното млечице е храната, произведена от пчели, която спомага за развитието на обикновената пчела до пчела царица, способна да произвежда около 2000 яйца на ден. Трябва да приемате тази добавка най-малко два месеца преди стартирането на ин витро процедури.

Пчелното млечице е хормонален стимулант, използван от пчелите майки, за да осигурят достатъчно потомство. Най-добри резултати се постигат при ежедневен прием на добавката. Въпреки това, ако сте алергични към пчели, не приемайте този или други пчелни продукти.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина, известна още като фолат, е необходима за правилния растеж на клетките и развитието на ембриона. Приемана един месец преди зачеването и по време на първия триместър от бременността, намалява риска от дефекти на невралната тръба.

Спирулина

Тези водорасли са добър източник на минерали, антиоксиданти и протеини, които доставят на яйцеклетките ви необходимите хранителни вещества и алканизират тялото ви. Спирулина се приема всеки ден, по една чаена лъжица.

Енергийни блокчета със спирулина и сусам

Източник: mamatatkoiaz.bg