Автор
Woman.bg

Кели Озбърн: „Тялото ми не е перфектно, но го обичам“

Сърдитото рокерско дете, както дълго я наричаха медиите, най-накрая успя да се пребори с ниското си самочувствие и критичното отношение към тялото си.

След като изгуби цели 35 килограма и пребори зависимостта си към определени наркотици, Кели Озбърн смело и позитивно заговори за себе си, живота и любовта.

Кели преди да отслабне

28-годишната модна икона, риалити звезда и певица от близкото минало се снима за списание SELF, пред което открито разказва за режима си на хранене и спортуване, които следва неотменно.

В момента Кели участва в модното предаване Fashion Police, но между снимките му се появява в снимачното студио на SELF и заснема разкошна, непретенциозна фотосесия.

В интервюто към нея лилаво-косата сладурана твърди, че е вложила 4 години, много труд и много израстване в борбата с излишните килограми и влошено здраве: „Най-накрая разбрах, че не съществува нищо перфектно. Ако знаех това по-рано, вероятно нямаше да бъда толкова дълго време прецакана.“

Кели говори много открито за трудната борба с наркотиците, но твърди, че от години е напълно чиста.

„Не съм перфектна. Правя грешки. И тялото ми не е перфектно, но го обичам. То никога няма да бъде перфектно, но аз и не искам това. Ще бъде толкова скучно!“

Тя се сбогувала с наднорменото си тегло благодарение на комбинацията от здравословно хранене и упражнения: „Правя по половин час кардио упражнения, най-разнообразни, при това всеки ден. Освен това си избирам какво да тренирам допълнително през деня – фит крос, упражнения със собствена тежест, пилатес, йога.“

Кели се опитва преди всичко да прави упражненията си по-забавни, отколкото всъщност са и вместо да се вижда с приятели предимно по барове и партита, тя ги кани в дома си на „сесия по въртене на обръч“.

„Обличаме си смешни дрехи и въртим обръчи до припадък. Наричаме се клуб на „Анонимния Обръч“. Адам Сандлър също е част от клуба. Всъщност, с него живеем в една и съща сграда“.

Лудетината твърди, че има само едно нещо, което може винаги да я мотивира да тренира и то е да изглежда секси и добре, докато изпълнява упражненията: „Избирам внимателно спортния си екип. Когато се погледна в огледалото искам да си казвам „О, изглеждам сладко“, а не „Изкарайте ме от този екип веднага““.

Що се отнася до новопридобитите хранителни навици на Кели, тя казва, че има изграден план за хапване, който позволява да се ядат по-калорични храни само и единствено на закуска, дори понякога това да включва и парче пица.

Тя обаче отрича слуховете, че стимулът да се храни правилно и здравословно идва преди всичко от любимия ѝ Матю Мосшапт, за който се твърди, че е готвач във веган ресторант.

„Всички казват „Кели отслабна заради приятеля си веган“. Млъквайте. Отслабнах, защото съм щастлива. А той дори не е веган.“

Кели не скрива, че има и своите лоши дни: „Когато промениш тялото си, започваш да ставаш самокритичен. Казваш си „Но аз все още имам много мазнини и защо не мога да изглеждам като еди-кой си?“ И за да спра да мисля тези неща се опитвам да се съсредоточа върху това, което съм постигнала до този момент.

Научих се да се храня правилно и да се грижа за себе си. Също така, спрях да се меря. Ако ти харесва това, което виждаш в огледалото, тогава защо по дяволите трябва да следиш скалата с килограмите?“

Спомняйки си скорошния припадък, който претърпя по време на снимките на предаването Fashion Police, Кели казва: „Никога няма да приема доброто здраве като даденост, а ще се грижа дори още повече за него. Припадъкът трая едва 60 секунди, но тези 60 секунди промениха отношението ми към самата мен завинаги. Работих здраво, за да влезна във форма и ще продължавам да го правя. Не защото слабата фигура е важна за мен, а защото искам и трябва да се чувствам добре.“