Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на филмовите награди на MTV?

Блокбастърът "Отмъстителите" бе обявен за филм на годината, а лентата с елементи на романтика и драма "Наръчник на оптимиста" бе отличена в три категории на филмовите награди на MTV.

Носителката на "Оскар" за "Наръчник на оптимиста" Дженифър Лорънс и партньорът й във филма Брадли Купър грабнаха призовете в актьорските категории и си поделиха отличието за най-добра екранна целувка, съобщи vesti.bg

Освен приза за филм на годината, "Отмъстителите" спечели наградите за най-добър екранен бой и злодей (Том Хидълстън).

Водещата на шоуто за филмовите награди на MTV - актрисата Ребъл Уилсън, грабна две златни пуканки - за пробив за ролята в музикалната комедия "Напълно перфектно" и поделената за най-добър музикален момент.

Носителят на "Оскар" Джейми Фокс получи почетения приз "Поколение", присъждан на актьор или актриса, които с всяко свое превъплъщение са очаровали публиката на MTV.

Със специални награди бяха удостоени още Уил Ферел и Ема Уотсън. Ферел получи приза "Комедиен гений" за дългата си и успешна кариера в киното и телевизията.

Уотсън, прочула се с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за Хари Потър, получи награда за пионерство. 22-годишната актриса вече има зад гърба си 15 филма.

"Обръщайки поглед назад и отчитайки свършената работа през последните 14 години, в съзнанието ми изникват много неща, в това число и колко лоша беше прическата ми в първия филм за Хари Потър", пошегува се Ема Уотсън.

Палавата комедия "Приятелю, Тед", която заедно с "Джанго без окови" водеше по номинации за филмовите награди на MTV с по седем на брой, спечели само едно отличие - за най-добро екранно партньорство на Марк Уолбърг и Сет Макфарлан.

Призът за екранен герой бе присъден на Билбо Бегинс от "Хобит: Неочаквано пътешествие". В категорията за роля във филм с полазващи тръпки моменти бе отличен Сурадж Шарма за "Животът на Пи".

Носителите на филмовите отличия на MTV се определят от зрителите чрез гласуване в интернет.

За разлика от наградите "Оскар", които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към бокс-офис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуство и наука.

Ето ги и нашите номинации за най-добре облечена звезда на събитието:

Селена Гомес с рокля на Julien MacDonald

Бременната Ким Кардашиян пък бе заложила на тоалет в черно на Saint Laurent

По-малката сестра на Ким - Кайли Дженър пък бе подбрала семпъл тоалет за церемонията

Актрисата Кери Уошингтън бе подбрала интересна рокля в два цвята от предложенията на Michael Kors

Зоуи Салдана се бе спряла на рокля на Givenchy

Ема Уотсън подбра за церемонията рокля в типично неин стил на Maxime Simoëns

Кайли Миноуг бе подбрала интересна рокля с прозрачни детайли на Paco Rabanne

Моделката Карли Клос бе заложила на тоалет в бяло на Cushnie et Ochs