Фолк изпълнителката Андреа се зарече да си търси правата по съдебен път за клевета, която според нея е отправил стилистът на колежката й Галена.

До изявлението на изпълнителката се стигна след като Добромир Киряков сподели в ефира на предаването "Модерно", че поп-фолк певицата със скандален имидж не му е изплатила дължима сума.

Икономист по образование и с 5-годишен журналистически опит зад гърба си, преди време Киряков признава пред себе си, че тотално се е изчерпал в тази сфера и започва да търси нови хоризонти за развитие, така стига до решението си да стане стилист.

"Аз съм от хората, които работят с поп-фолк изпълнителки, но от самото начало, вече 2-3 години ще станат, работя само с две изпълнителки и няма да работя занапред в живота си с други изпълнителки в поп-фолк жанра. Просто съм решил, че мога да бъда полезен само на тези две жени и те са ми напълно достатъчни. Преди да започна да работя с тях обаче, ми се случи веднъж. Първият ми досег с попфолка беше с Андреа за неин клип, на който тя за първи път беше решила да събере чужди екипи, за първи път беше извикала стилистите на Камелия, до момента не беше работила с тях, беше извикала и мен. Аз мога да кажа, че Андреа се отнесе некоректно с мен. Тя ме помоли да ѝ купя дрехи от Лондон, които аз купих и тя после не ми ги плати. В годините по-нататък много хора са се оплаквали от подобен проблем, но за мен това не е някаква драма. Всъщност това ми е бил единственият досег с друг изпълнител, освен тези две, с които и досега работя - Галена и Цветелина Янева.

Може би точно поради този горчив опит, който имах с Андреа, аз взех решение, че няма да работя за други певици" - скандализира с откровението си Добри.

В предаването стилът на фолк звездите Камелия и Андреа бе обсъждан и от гостите в студиото, сред които бе и певицата Мария.

Киряков подложи на остра критика изпълнителките като заяви: "По отношение за стила те просто се борят за едно канче, в една купичка бъркат и двете, искат да използват еднакви приоми, провокация, агресивен сексапил, нещо, което към днешна дата смятам, че не е модерно. Отдавна хората се нагледаха на женски гърди на сцената. От чисто стилова гледна точка, на мен за това ми се плаща, да преценявам кое е стилно и кое не е. Към днешна дата не е модерно да си изкараш едната или двете гърди на сцената, както преди години тома може би е привличало интереса на публиката, но към днешна дата не това привлича интереса на публиката".

Ето и отговорът на Андреа, който тя разпрати в отворено писмо до медиите:

„Опитът на така наречения стилист Добромир Киряков да дискредитира името ми с фалшиво обвинение, че съм се отнесла към него и група хора „финансово некоректно”, е отчаян вик за внимание. Нещо повече, изкуствено скалъпена интрига, която не само, че не отговаря на истината, а е долнопробна и гнусна лъжа, целта, на която е да саботира доброто ми име и нещата, които правя“, обяснява певицата.

По нейно мнение въпросният стилист обслужва чужди интереси и не случайно е решил да набърка точно нейното име в подобен скандал.

„Няма да отричам, че очаквах от него да си свърши професионално работата, като получа на терен, по време на снимки, дрехи и аксесоари според уговорката ни. Вместо това, той донесе в два плика използвани вече от мои колеги дрехи, които нямаше как да облека и да представя в клипа си. Въпреки това, така нареченият стилист получи своя хонорар от 1000 лева, но не и пари за дрехите, които „купил за мен“.", заявява Андреа.

"Защо г-н Киряков, не разкаже пред цяла България дали осчетоводява хонорарите си за видеоклиповете и фотосесиите, които снима с певиците? Защо не показа в ефира на BTV бележките, на които е написано какви и колко дрехи е купил за мен? И на каква цена. Колкото до оценката му на „стилист” за моята визия и кариера, тя не значи нищо за мен и моя екип. Защото за мен музиката, освен призвание, е и бизнес, от който аз живея. А не причина да търся по-луксозен начин на живот, осигурен от нечии чужди пари“, допълва още Андреа в своето изявление.

Фолк изпълнителката Андреа се зарече да си търси правата по съдебен път за клевета, която е отправил по неин адрес стилистът на колежката й Галена.