Певецът и идол на тийнеджъри по цял свят Джъстин Бийбър стана обект на многобройни критики в неделя, след като написа, че би искал да види сред феновете си млада еврейка, загинала в нацистки концентрационен лагер.

Написаното бе след посещение на къщата на Ане Франк в Амстердам.

Музеят на Ане Франк съобщи в своята страница във Фейсбук, че Бийбър е бил повече от час "със свои приятели и телохранители" в къщата, където Ане Франк и нейното семейство са се крили от нацистите.

Беше наистина вдъхновяващо да имам възможност да дойда тук. Ане е била страхотно момиче. Надявам се, че тя щеше да бъде билийбър /т.е. един от феновете на Бийбър/, написал самият Джъстин в книгата за посетители, според музея.

Дневникът на Ане Франк разказва по вълнуващ начин за двете години, прекарани от младото момиче със семейството й в центъра на Амстердам в скривалище, което днес е музей. Тя умира през 1945 година в концентрационният лагер Берген – Белсен в северната част на Германия, когато е била на 15 години.

В коментари, публикувани във Фейсбук, написаното от Бийбър се определя като "голяма тъпотия".

"Не мога да разбера как някой, дори и известен млад човек, може да напусне къщата на Ане Франк, без и най-малката представа за историята, на Холокоста и на неописуемите неща, причинени на толкова много невинни хора" е написано в друг коментар.