Любимата модна дизайнерка на американците Лили Пулицър почина на 81 г. Роклите й с тропически десени, модерни през 60-те години на миналия век, днес са модна класика.



Лили Пулицър влезе във висшето общество, след като се омъжи за представител на журналистическата фамилия Пулицър, а на модата се отдаде в края на 50-те години на миналия век, и то съвсем случайно, след като разляла сок върху роклята си. И понеже е била свободна и богата, благодарение на съпруга си, който притежавал плантации с портокали, тя започва да продава сокове, но и шарени рокли без ръкави.

Тоалетите били така нашарени, че да не може да се види петното от соковете случайно накапани на роклята, така както на нея и се случило. Много бързо тя продава повече рокли, отколкото сокове и с помощта на Лора Рубинс, бивша редакторка на модни списания, роклите на Лили стават голям моден хит.



Бившата първа дама на щатите Джаки Кенеди, която заедно с Лили ходила в основно училище, е носила нейна рокля, когато се снимала за списание Life.

Най-известните рокли, които Лили създаваше са тези с десени от джунглата, но също така с флора и фауна. Бизнесът с роклите "цветна почивка във Флорида" , по-късно преминава в бански костюми, официални дрехи, детско облекло...



През 1993 г. Лили Пулицър се пенсионира, но продължи да работи като консултант в модната къща. Тя бе известна и с "босоногите си партита" в къщата си в Палм Бийч.