Автор
Woman.bg

Изгубените цивилизации и тайните на миналото

Съществували ли са в действителност Атлантида и Лемурия? Кой е построил пирамидите и с каква цел? Разполагали ли са с високи технологии древните цивилизации?
На тези и на още много други въпроси ще даде отговор „Изгубените цивилизации и тайните на миналото“, оригинален сборник от статии, които ще провокират разгорещени дебати.


Атлантида, Лемурия, Му, Едем.... Тези легендарни имена неизменно предизвикват приказни представи за процъфтяващи цивилизации и идилични, утопични страни. Съществували ли са обаче? Археологията ще побърза да отговори по скоро отрицателно, поради липсата на категорични доказателства. Ала все повече и повече изследователи се вливат в редиците на онези , които вече десетилетия наред твърдят, че, да тези места наистина са съществували под една или друга форма.

Светът се променя и винаги ще се променя. Нивото на световния океан се е покачвало и спадало безброй пъти през изминалите хилядолетия. Но едва сега започваме да осъзнаваме , че дори най- незначителното на пръв поглед изменение в морското равнище може да предизвика драматични промени в начина ни на живот. Защо тогава ни е толкова трудно да повярваме, че някога са съществували големи, процъфтяващи култури, които – ведно със своите познания и история – са потънали в пясъците на времето или в бездънните бездни на потопа? Повечето хора ще изтъкнат като оправдание липсата на солидни доказателства в подкрепа на тази идея, но те не знаят – или отказват да признаят – че доказателства има.

В този сборник са разгледани множество въпроси, свързани с тези изгубени цивилизации, с техните представители, с евентуалните им контакти, с техните религии и други изгубени познания от нашето общо минало.

Нямаме ли минало не може да имам и бъдеще. В историята има много повече информация , отколкото изглежда на пръв поглед, но трябва да знаете къде и как да я потърсите. Позволете на тези специалисти да ви покажат своята гледна точка.

Книга: 'Изгубените цивилизации и тайните на миналото"
Редактирана: Майкъл Пай и Кирстен Дали
Издателство: Бард