Веган, веганство или веганизъм са трите възприети у нас понятия, които характеризират хора с начин на живот, отхвърлящ използването на животински продукти.

Веганите са пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни продукти, но и не използват продукти от животни, или свързани косвено с животни. Те изключват от хранителната си диета не само месото, но и рибата, други морски животни, яйцата и млечните продукти.

Пътят към доброто здраве започва с правилното хранене. А добре известно е, че фундаментална за здравословното хранене е консумацията на много плодове и зеленчуци. Може ли обаче менюто ни да бъде изцяло от растителна храна и да не се притесняваме, че ще ни липсват така необходимите белтъчини, витамини и минерали? Учените са категорични. Не само че може, но и трябва – ако искате да сте по-енергични, по-свежи, да изглеждате и да се чувствате по-млади изключете животинските храни. Ако не можете изцяло, опитайте поне за малко.


Резултата ще ви хареса. “ Веганство“ е книга която, ще ви помогне да кажете не на животинските продукти и ще ви научи да готвите пълноценно и вкусно без тях. Тя ще ви ориентира в морето от новости и екзотики, които се предлагат в магазините за здравословни храни като годжи бери, чиа, рожково брашно, агар-агар, кори нори, сос мисо, кленов сироп, гомашио и много други разнообразни, вкусни и здравословни храни.

Не се колебайте и опитайте!



Книга: "Веганство"
Автор: Борислава Илиева
Издателство: Колхида