Разглеждането на стари снимки е начин да повдигнете духа в напрегнати ситуации, а удоволствието от това е сравнимо с разходка в парка.

Експерти от университета в Портсмут доказали, че това е ефективен начин да забравите за проблемите и да се пренесете в моментите, когато сте били щастливи. Психолози препоръчват тази терапия на всички, страдащи от депресия.

Почти всички потребители на социалните мрежи разглеждат собствените си снимки, за да се разведрят. 3/4 от анкетираните го правят винаги, когато са в лошо настроение, съобщи БГНЕС.

Това е първото проучване, което оспорва теорията, че социалните мрежи са вредни за здравето, откривайки поне едно тяхно предимство. В експеримента участват 144 души, които имат Фейсбук.

Средната възраст на участниците е 34 години, като повечето от тях били мъже. 39% от доброволците имали проблеми с психичното здраве, като 85% от тях се обърнали за помощ към социалните мрежи поне веднъж на ден. 75 на сто гледали стари снимки, а 86% чели едно и също съобщение постоянно. Това им доставило истинско удоволствие.