Херцогинята на Кеймбридж Катрин изглежда невероятно, озарена от бременността си, но наскоро падна в капана на високите токчета.

По време на тържествата за деня на Свети Патрик херцогинята заклещи токчето на обувката си в решетката на улична шахта. Това привлече вниманието върху навиците на бъдещата майка. Случката предизвика разгорещен дебат дали жените трябва да носят токчета, докато са бременни.



Американски лекари веднага предупредиха, че по този начин майките могат да изложат себе си и детето на риск, тъй като така променят центъра на тежестта. Според други високите обувки не са животозастрашаващи, а повече жени избират ниските подметки особено през последните три месеца, заради комфорта и удобството, а не заради здравето на бебето си.

Звездите обаче не се отказват от тях, когато са в полезрението на общественото внимание. Виктория Бекъм се появи с 16-сантиметрови токчета, бременна за четвърти път, на сватбата на Уилям и Кейт, припомнят от БГНЕС. Джесика Симпсън също носи токчетата си до последно, без да се притеснява дали вреди на детето си.