Все повече дами избират гел лака поради неговата дълготрайност и спестяващото ни се време да си оправяме ноктите.

Слагаш го и забравяш за ноктите си в следващите 3 седмици. Но каква е истината след премахването му? Как изглеждат ноктите ни и в какво здраве са?

Слаби, нацепени и чупещи се постоянно. Не си мислете, че това задължително ще ви се случи. Много зависи какви са вашите нокти и колко податливи са на чупене, дали имате необходимите витамини и естествено как ще ви смъкнат лака.

Пагубната страна е в това, че сте прекрасни в тези седмици, но след като дойде време да се разделите с лака, все едно се разделяте и със слой от нокътя си.

Прекрасната страна на гел лака е, че не трябва да се тревожите за олющения лак и на два дена да го подновявате.Още едно предимство е, че под него вашите нокти израстват по-дълги и можете дори да ги видите с дължина, която допреди не сте имали.


Не ви ли заболява леко сърцето, когато маникюристката грабне меката пила и мине по цялата ви плочка? Седиш и се чудиш защо е създаден лакочистителят след като тя безскрупулно ги пили.


Дали си е заслужавало глезенето? Сега трябва да си купуваш подхранващи лакове и масла, които стимулират растежа, за да изглеждат отново нормално. Много дами вземат широко разпространените витамини за кожа, коса и нокти с надеждата, че възстановяването наистина ще има ефект. Дали действат, в краткосрочен период и дума не може да става. Тези витамини първо трябва да се натрупат в организма и след това да покажат ефекта си.