Автор
Woman.bg

В кой период от месеца са най-красиви жените?

Красотата започва отвътре и женските хормони са най-голямото доказателство за това.

Според най-новите изследвания хубостта зависи от това в кой период от месечния си цикъл се намират дамите. 2 седмици след края на менструацията, когато настъпи овулация, в организма на нежния пол се отделят големи количества женски хормони.

Това разхубавява неимоверно по-нежната част от човечеството и даже намръщените колежки стават по-мили, усмихнати и позитивни, смятат учените от британския университет “Сент Андрю”. Те провели двумесечно изследване, в което се включили доброволки на възраст между 18 и 25 години. Никоя от участничките не приемала контрацептиви и не използвала разкрасителна козметика. Учените следели хормоналното ниво и отбелязвали деня на менструацията на всяка от тях.

Специалистите направили снимки на участничките в определен ден от месеца, когато в организма им имало висока концентрация на естроген. След това заснели хубавиците в края на месечния им цикъл. В края на експеримента учените показали фотосите на независими експерти, които оценили привлекателността и женствеността на участничките.

Специалистите определили, че женската красота е най-голяма в дните, в които доброволките са били в средата на месечния си цикъл и женските им хормони са били най-високи. Според учените това е доказателство, че привлекателността зависи най-много от фертилността.