Роден е през далечната 1963 год.в семейство на неактьори. От малък свири на китара, а във филмовия бизнес се оказва по случайност.

Филмовата му библиография е по – голяма от тази на доста от съвременните звезди. Листът с негови филми е дълъг, но със сигурност сте го гледали в „Шоколад“, в ролята на Джак Спароу в поредицата „Карибски пирати“, в „Алиса в страната на чудесата“ и „Дневникът на алкохолика “. С грим, пиян или налудничаво изглеждащ като шапкаря, той носи своя характерен облик на загадъчност и непредвидимост.


Джони Деп има лице, което не се забравя лесно. Ролите, които подбира също не са случайни. С дълга кестенява коса, брада и лудешки поглед няма път, в който той да не се е появил на червения килим и да не е останал незабелязан. Дали винаги е предизвиквал единствено положителни отзиви или модните критици са го хващали на прицел?


Всички са съгласни с едно - той има собствен стил, който никога не е скучен. Определян като ретро, като хипи и какво ли още не, за него може да се каже, че „дори да лежи и в канавка пак ще изглежда толкова добре“. Това е и заключението на специалистите в бранша.

Джони Деп несъмнено е една от най-интересно облечените знаменитости на Холивуд. Той е от личностите, които няма как да останат незабелязани. Дали ще е на премиера на филм или ще се разхожда инкогнито, актьорът излъчва увереност. Личният му стил крещи от далеч, че той е необикновен и уверено съчетава различни цветове и аксесоари.

Харизматичността му се допълва от имиджа на „морски вълк“, какъвто играе и в световно известният филм "Карибски пирати", с дълга коса и оформена брада, и с какъвто представя себе си в обикновения живот.

Често актьорът бива сниман за различни списания и стайлингът, на който той не изневерява е ризата с разкопчани копчета и подгънати ръкави, с дънки с кръпки и кожени ботуши. Аксесоарите му са много и различни. По неповторим начин той носи непринуденото си облекло с шапка, модни очила, пръстени.

В интернет могат да се намерят страници с всички модели очила, които е носил досега, с всички видове шапки, които е избирал. Като почитател на рока често бива забелязван да носи кожени гривни и шалове, а това допринася за затвърждаване на "ексцентричната му визия", както я определя световноизвестното списание GQ.

При Джони Деп можем да видим препокриване на визията на екранните му герои с тази от реалния му живот. Медиите го определят като уникален по рода си, а списания People и GQ го избират за най – секси мъж, а Саймън Дунан, художественият директор на Barneys, признава неговата уникалност заради начина му на носене на бижута и различни цветове.

Интересен факт за дрънкулките, които винаги можете да видите на врат му, е че една от тях е направена от дъщеря му. Това е причината актьорът рядко се разделя с нея. На червения килим Деп често се появява с гривни, свързани с различни благотворителни каузи.

В статия за татуировките на известните личности някои от мастилените рисунки на Джони Деп са определени като неуспешни и дори смешни. За тях той казва: "Моето тяло е вид журнал само по себе си. Моряците са правили същото – всяка тяхна татуировка е значела нещо, обозначавала е специфичен период от живота им, сякаш са си оставяли белег, независимо дали сами с нож или от ръката на професионалист". Ако се интересувате от броя на татуировките му, то те са четиринадесет.

Имиджът на Джони Деп е постоянно поддържан в интернет пространството. Напишете само името му и ще имате налични над 81 милиона резултата. Освен изобилстващи материали за филмовата му кариера ще видите статии относно личния му живот, благотворителността, с която се занимава, класациите, които оглавява и много други.

Наскоро беше обявен за най – приятелски настроения актьор към своите почитатели. Той винаги се спира, за да се здрависа или за да размени по няколко думи с тях.

В джинси, смокинг, потник , тениска или риза, Джони Деп винаги вдъхва живот на облеклото си и го прави запомнящо се.