Изборът на килим не е сложен. Основното правило е да придаде индивидуалност на всяко помещение от дома.

Най-лесно се съчетава моделът със стила на интериора. Постигнете баланс между елементите на декора. Ако те се повтарят в мебелите, то трябва да ги има и в килима. Важно е и кои цветове преобладават.

Все пак определящо е къде е домът ви - в модерен град, на село или пък имате богата къща. В първия вариант са за предпочитане олекотените от декорации модели, на втория подхожда стил рустик, докато при третия най-харесвани са бароковите образци.



Интересно решение е покупката на килим в контраст с цялата обстановка - тогава той ще е ефектен акцент, стига да е качествен и скъп. Тогава се акцентира на цвета и смелия дизайн.

Предлагат се и неутрални килими. При тях дизайнът е съзнателно опростен, а оттенъците - меки и пастелни.

Килимите с дълги и плътни влакна станаха популярни през 70-те години на миналия век, напомнят от luxurybg.eu. Те са меки, пухкави, спасяват от студа и в същото време са надеждна звукоизолация. По тях е приятно да се ходи бос и затова е добре да ги имате в спалнята си.

Ако в интериора преобладава дух на чистота от дивата природа, то най-подходящи са рогозките от бамбук, лен или сезал. Сред търсените са и моделите от влакна на коноп, коприва, банан, морска трева, дори от водорасли. Тук акцентът е не толкова върху шарките, колкото върху цветоветe.