Да си модел не е лесно и ако трябва да сме честни, много се радваме, че работата ни не е свързана с дефилиране върху световния моден подиум, нито пък със снимане на десетки рекламни кампании за бельо или бански.

Да, вярно е, че момичетата, занимаващи се с моделство са по природа стройни, но лишенията, на които се подлагат не са малко. И всичко това в името на онова, с което си изкарват прехраната - красотата.

Но някои от вече наложилите се модели хранителни навици, които са леко в разрез с представите ни за дневно меню на един супер модел, но пък и не им пречат да изглеждат великолепно. (Е, добре де, ясно е, че изгарят всичко във фитнес залата, но пък какво по-хубаво от това да се поглезиш, а после да поспортуваш малко повече?)

Ако трябва да предположите какво си купуват от супермаркета моделите на Victoria's Secret, сигурно ще посочите продукти като вода и дъвки без захар.

Редакторката от Harper's Bazaar Лаура Браун направи експеримент за модели, в който въвлече две от най-популярните в момента имена в модния бизнес – Адриана Лима и Ерин Хедъртън.



Във видеото, заснето от екипа на списанието, ще видите, че двете красавици обожават бадемово мляко и определено си похапват сирена.

Ангелите на Victoria"s Secret са от онези, които си позволяват да похапват умерено от всичко, за това сме свикнали да ги виждаме весели и усмихнати.

Бразилската красавица Адриана Лима например е почитател и на кокосово мляко, сладкиши с канела и най-различни сирена. 31-годишната Лима признавам, че не може да живее и ден без любимите си сирена. Това я прави щастлива жена.

Изненадващо, че екзотичната Лима е майка на две деца, но продължава да изглежда ослепително и без да спазва драконови хранителни ограничения.

Американската й колежка от подиума Ерин Хедъртън също обича млечните продукти и споделя, че е луда по козе сирене.

Двете споделят, че се чувстват като сензация с пълни колички с продукти в супермаркета. "Хората ни мислят за феи, но и ние сме хора", каза блондинката Ерин.

Тя разкри и предпочитанията си в облеклото, когато не е по бельо на подиума. Страстта й са цветните щампи, които поддържат женствен имидж. Адриана пък избира дрехите си според настроението и разбира се не се ограничава при пазаруването на бельо.

Нека споделим мъничко за вълшебното козе сирене, което е признато като една от най-полезните млечни храни, които не вредят на фигурата.

Козето сирене е изключително богато на полезни млечнокисели бактерии и по този показател превъзхожда сериозно другите млечни продукти.

Това се дължи на различните хранителни навици на козата. Тя яде най-свежите, млади листенца, клонки, плодове, цветя. За разлика от други тревопасни изяжда тревата чак до корените, а там тя е едновременно сладка и кисела, което козите предават на млякото си.

В 30гр. козе сирене се съдържат около 75 ккал, 6 гр. мазнини и 5 гр. протеини.

С него можете да заместите майонезата или други млечни сосове.

Например, ако намачкате сиренето с мъничко кисело мляко и натрошени сурови ядки, можете да си го хапвате с крекери или филийка пълнозърнест хляб.

А ето и класическа рецепта за домашно приготвено бадемово мляко, която горещо препоръчваме да опитате.



1 чаша бадеми, предварително накиснати във вода за 1 ден
3 с.л. мед
3 чаши вода (изворна или филтрирана)


Бадемите е добре да обелите, но можете и така да ги ползвате. Слагате всичко в блендер/шейкър и бъркате за 2-3 минути.

Ако шейкърът е мощен би трябвало да се получи доста фино и гладко мляко. Ако не е толкова мощен може да прецедите млякото през тензух.

Можете да си правите мляко от кашу, орехи, да овкусявате с мед, канела, ванилия, да добавяме плодове и т.н.