Продължение...

ЗИМА

Това е най-яркият тип дамска външност, повече разпространен в източните и южните държави. Става въпрос за брюнетки с тъмна коса. От синкаво-черни до по-меки варианти на тъмните нюанси.

Кожата е с млечно-сив оттенък или мургава, по-рядко бяла. Очите по-често са тъмни, но могат да бъдат всякакви, освен много светли.



На зимните жени им отиват студените цветове, както и ярки със средна и максимална наситеност. Добре им стоят сините нюанси: от сребристо-син до синьо-виолетов; всички варианти на розовото - до цикламеното, рубин, вишна и бордо; цвят на кафе, сив, от жълтите - само лимоненият. Типът „зима“ не се съчетава с топлите цветове: оранжев, златист, червеникавокафяв и топло-зелен.

Най-добре да се обличат в бяло-черна гама. Не е лошо за основа да използват тъмносиньо. Бижутата трябва да са в студена гама, ярки и сребристи.



ПРОЛЕТ

Това е най-светлият цветотип. Жената „пролет“ доста често е истинска блондинка или светло-кестенява. Косата може да е светлоруса, златисто-пепел, светлокафява, но непременно
с топъл, златист нюанс.



Кожата е светла, подобна на праскова или е розово-кремава. От типа «есен» се различава с по-малка наситеност на цветове и по-светла кожа, която е по-прозрачна, по-тънка и с розов нюанс. Очите могат да бъдат различни на цвят, но не са тъмни. На цветотипа «пролет» подхождат боите на пробуждащата се природа, млада нежна зеленина, първите майски цветове. Всички нежни цветове, пастелни и топли: зелената гама от нежно жълт до яркозелен, изумруден, синьозелен; жълтата гама от жълто-бежов до златистокафяв; оттенъците на червената и синята гама. Портокаленият и цветът на прасковата също стоят добре.



На „пролетните“ жени не им отиват черен, бял и тъмните цветове. Но цветовете на истинска бяла вълна и жълтеникаво-перлен нюанс им подхождат. Бижутата да са в не ярка, топла, златиста гама.