Студио Modalllllab e създадено от 6 търсещи, в хаоса на идеите си, обединени от необходимостта да създават от дрехите изкуство. То е тяхната лаборатория на търсения, опити, грешки и открития, които ги обединяват в създаването на нови пътища.

Modalllllab е пространство, в което се търси начин да се случи всичко - от първия щрих на листа , през процеса на осъществяване, до готовата за носене дреха, до готовия продукт, до произведение на изкуството. Този процес често е виждан като непозната територия, която те искат да предадат не само за ползване, но и за разбиране.

Дамите от Modalllllab - Явора, Маргрета, Кристина, Камелия, Биляна и Анна

Modalllllab е място с неочаквана концепция. Мястото, където се обединяват всички дизайни – от пространствения, индустриалния и модния, през фотографията до всички познати (а и непознати) изкуства. Мястото, посветено на артисти, художници, дизайнери, и такива, които правят изкуството в България възможно и значимо. Мястото, което е отворено за хората, които имат идеи, но нямат пространството, за да ги осъществят и покажат. Modalllllab е и мястото, където хората могат да ги видят в правилната им среда.


Тук екипът на Modalllllab не само се опитва да осъществи себе си, но и да даде възможност на други млади творци да направят същото. Провокира създаващите в България да тръгнат заедно с тях по пътя на експеримента, да изразят себе си по своя собствен начен. Те избират модата за техен инструмент, предлагайки на всекиго да избере своя собствен и да го направи достъпен за хората – в тяхното пространство на идеи.

Снимки: Ангел Сидов и Владислав Лепоев