Сериозно ставно възпаление, лишило временно Лейди Гага от възможността да ходи, е принудило ексцентричната поп звезда да отмени четири концерта в САЩ и Канада, предадоха световните агенции.

В разпространеното изявление се казва, че шоутата на певицата в Чикаго на 13 и 14 февруари, в Детройт на 16 февруари и в Хамилтън, Канада на 17 февруари се отлагат. Очаква се концертите да бъдат пренасрочени за в близко бъдеще.

Подобни съобщения Лейди Гага е публикувала и на страницата си в Twitter. Певицата казва, че е "съкрушена и я боли сърцето" заради разочарованието, което е причинила на феновете си.

"Надявам се да ми простите. Готова съм на всичко за вас. Надявам се да се скоро да се възстановя и да съм във форма на 500 процента, защото вие го заслужавате", пише Лейди Гага.



От посланията на поп звездата става ясно, че тя е получила травма на концерт преди известно време, но е криела постоянната болка от персонала си, припомня БТА. Състоянието й обаче се е влошило до степен тя да не може да ходи и лекарите са я посъветвали да отмени участията си и да си почива.

Състоянието на е известно като синовит - ставно възпаление, което често се получава след напрежение или травма. Отменените концерти са част от световното турне "Born This Way Ball" на 26-годишната певица.