Автор
Woman.bg

Всичко, което бихте искали да знаете за nude устните

Първоначално идеята за nude устните възниква, за да направи по-изразителен гримът на очите или ружа на лицето.

В последно време обаче устните в телесен цвят се отделиха като самостоятелна тенденция.

Основни съвети:

- Nude оттенъците не са покривни затова трябва добре да подготвите устните си ако искате да се възползвате от тази тенденция. Ако устните ви са напукани или се лющят, преди това трябва да се избавите от тези проблеми, защото няма да успеете да ги прикриете добре с телесни тонове.

- Ако искате само да покриете устните си с безцветен гланц, имайте предвид, че по този начин няма да постигнете ефекта nude. Под гланца трябва да поставите червило.

- Можете да постигнете ефекта на пухкавите устни и с червило в телесен цвят. Затова е нужно да разширите контура на устните си с молив, който по нюанс съвпада с цвета на собствените ви устни.

- Nude не означава неутрален цвят. Телесното червило също има свой тон, важното е той да бъде междинен между оттенъка на кожата ви и този на устните ви.

Ако не изглежда добре:

Има две основни причини да не изглеждате добре с nude устни. Едната е да сте избрали твърде лек нюанс на червилото, а това може да придаде болнав вид на лицето ви. Другата е, че не сте се справили с останалия макиаж. Устните в телесен цвят предполагат употребата на по-силни молив за очи и спирала, не забравяйте и ружа ...

Как да изберем правилният оттенък:



- Ако кожата ви е в топъл цвят, то цвета на червилото също трябва да бъде такъв - светло-златист, прасковен, карамелен.

- Розовите нюанси са за светли кожи

- Не ви препоръчваме червилата с матов ефект, те отиват най-много на чернокожите дами