Всеки човек има различен начин за пълноценен релакс.

Някои предпочитат петзвездни хотели с гледка към морето, други скътани хижи в планината, за трети пък е важно нестандартното преживяване и тръпката.

За последните е предназначен нов уникален хотел в Швейцария. На Null Stern Hotel не е присъдена нито една звезда. Той се намира в град Тойфен, а разположението му също е доста странно - намира се в подземен бункер. Цените на "стаите" варират от 9 до 13 долара.

Въпреки ограниченията в бюджета, двамата братя автори на проекта Франк и Патрик Риклин успели да създадат известна атмосфера. Така например те превърнали общия умивалник във фонтан с плаващи в него цветя.



В помещенията няма прозорци, затова двамата поставили екрани, на които се прожектират различни изображения.

Имайте предвид, че обслужването в хотела 0 звезди съответства на категорията му. Там вместо печка ще ви предложат загряваща възглавничка или дори бутилки с гореща вода. Температурата в помещенията е около 15 градуса.

Null Stern Hotel всъщност е доста популярна дестинация. Той дори е част от списъка на най-популярните хотели в Европа. Според проучвания на местните власти почти всеки турист посетил Швейцария заявява, че би искал да се запознае с прелестите и неудобствата на хотела с 0 звезди.