Рут е от онези музикални феномени, за които в света на музиката няма граници. Като певица на годината за 2012, тя съвсем естествено вдъхва сериозност и респект на българската сцена, но с предстоящия и- 2ри албум изгледите за реализация са реалистични и отвъд границите на България.

След усилени, финални записи на албума през месец Януари, пътувания между Париж, Амстердам и Кан, Рут се завръща в България с много позитивизъм, енергия и любов към българската публика. "От летището на сцената" сподели тя, в социалните мрежи. Без срещи със семейство и приятели, Рут е олицетворение на думата отдаденост.

След като миналата седмица певицата взриви амстердамската публика в престижния North Sea Jazz Club, тя е готова да представи ексклузивно, част от новия си албум и на родна почва.

Рут притежава невероятно ценния дар - пет-октавен глас, който прави изпълненията й уникални. Зад гърба си вече има един дебютен албум "Within Whispers" /април 2011/ и новото EP "Future Sweet" /септември 2012/. Двата проекта са наситени с професионализъм и любов към музиката, а няма съмнение, че това са ключовите стъпки за успешно развитие.

За да почувствате вдъхновението на Рут и заедно да споделим удоволствието от красивия звук, заповядайте на 31 януари в малката зала на клуб *MIXTAPE 5* за една ценителска соул-фънк акустична вечер. Първото следновогодишно издание на The B-side Acoustics ще бъде в нейни ръце.

Проектът The B-side Acoustics е насочен изцяло към акустичното представяне на даден изпълнител. Този формат е слабо развит на родна почва, но в световен мащаб е много популярен. Целта е да се създаде почти домашна атмосфера, в основата на която да бъде близкия контакт между артист и публика.