Мъжете и жените стават най-привлекателни след 60-ия си рожден ден, показва статистиката.

Процентът на разводите при хората над 60 години се е увеличил многократно през последните години. Хората, които са живеели съвместно в продължение на десетилетия се развеждат и трябва да започнат живота си без половинката си. В търсене на нов партньор те са готови да прибегнат до всякакви методи за разкрасяване, включително пластичната хирургия. Търсенето на козметични процедури е нараснало с 250% през последните години, сочат резултатите от проучването.

Без съмнение холивудските знаменитости диктуват тази мода. Много от представителите на елита са пример за това колко привлекателни и сексапилни можем да бъдем и в третата възраст. Сред най-красивите жени над 60 г. са 67-годишната Хелън Мирън и 66-годишната Сюзън Сарандън. В същото време нежният пол продължава да се побърква по 63-годишния Ричард Гиър и 60-годишния Лиам Нийсън.



Анкета показва, че най-честата причина на представителките на слабия пол да пробегнат към хирургията е желанието да открият нов човек в живота си. Най-популярната процедура е липосукцията във всичките й разновидности. Интересното е, че и мъжете искат да изглеждат като синовете си с помощта на ножа.

Броят на пластичните операции, направени върху мъже се е увеличил със 160%, а продажбите на анти-ейдж козметика за жени над 60 са нараснали с 210%. Източник: БГНЕС