Не знаем за вас, но на нас лека полека започнаха да ни омръзват постоянните харчове по козметика, произведена по знайни и незнайни места, препълнена със съставки, които природата не познава в чист вид, съответно и тялото не може да разпознае и приеме с отворени обятия.

Сигурно знаете, че кожата попива като гъба всичко, което сложим върху нея и 60% от мазилата, с които се грижим за здравето и красивия ѝ вид навлизат директно в кръвоносната система. С времето пренасищането на организма с вредни химикали се отразява на здравето, красотата, плодовитостта.

Без да се вманиачаваме излишно сме готови отново и отново да ви напомняме, че съществуват прекрасни заместител на агресивната козметика, която използваме в ежедневието си.

Един от основните стимули да сменим конвенционалните помади е простият факт, че в много от тях се „вграждат” изключително вредни вещества, макар и в ограничени дози, които са удобни за използване от производителите предимно заради ниската си цена.

И ако не ви се дават десетки левове за кремове, почистващи кожата пяни, гелове и лосиони, съставени от органични компоненти, то следващите редове са за вас.

Лицето, стоящо зад този материал е препатила млада дама от акне и омазняваща се със скоростта на светлината кожа.

В един незапомнен кога точно ден тя попада на простичка рецепта за почистване, подхранване и хидратиране на чувствителна кожа с рициново масло и зехтин.

Какво? Допълнително омазняване на хипер мазна кожа?!

Да, това бе реакцията ѝ до момента, в който не зае от приятелка шишенце рициново масло и не забърка въпросната мазна субстанция.

Ефектът след почистването и хидратирането беше поразителен. Да, кожата не скърца от пре-почистване, не се усеща духа и не се бели, за сметка на което е добре почистена от мазен себум, порите изглежда чисти, а мекотата и свежия блясък на лицето са просто вълшебни.

Този метод на поддържане на кожата се нарича "Oil Cleansing Method" и може съвсем нахално да измести настоящите ви продукти за почистване и хидратиране на кожата.

Тайната му се крие в две основни неща:

- рициновото масло не е мазно, изглежда на пръв поглед такова, но не е. Има свойството да извлича мръсотия от кожата, без да я запушва. (Имайте предвид, че рициновото масло може дори да изсуши кожата, ако се използва твърде често без да бъде съчетано с друг вид растителна мазнина)

- Молекулите на зехтина са твърде големи, за да запушат порите на кожата, което го прави брилянтна мазнина за подхранването и освежаването ѝ. Зехтинът има свойството да хидратира и оставя свеж блясък върху кожата.

NB: Тази рецепта за почистващ-хидратиращ натурален продукт в едно е идеален вариант и за почистване на грим.

Необходими са ви:

(продукти за по-голямо количество продукт)

Празно шишенце с пулверизатор
Зехтин
Рициново масло
Чиста хавлия
Етерични масла ( за аромат по желание)

Просто е – напълнете шишенцето с равни части зехтин и рициново масло. Затворете хубаво и разклатете за около минута. Ако искате да добавите етерични масла за аромат, направете го преди да затворите шишенцето.

Количеството, което пуска пулверизатора от две “изпомпвания” разнесете навсякъде по лицето си. Потопете хавлията в топла вода, поставете я върху лицето си за 30 секунди, докато мръсотиите, които рициновото масло извлича попият в нея. След това разтъркайте лицето с хавлията, за да премахнете мазнината.

Не е необходимо да нанасяте крем, освен ако не сте с много суха кожа. Използвайте продукта сутрин и вечер.