Новородено сърне, по-малко от котка, беше спасено, след като британец го намери премръзнало и в несвяст в задния си двор. Мъжът видял мъничкото еленче в градината си в дома си в Есекс и решил да го завие с одеяло, тъй като температурите били под нулата.

След това се обадил в център за диви животни, за да се посъветва с тях какво да прави. От там обаче му казали да махне одеялото, тъй като майката най-вероятно е отишла да се нахрани и скоро би трябвало да се върне, а заради одеялото можело да изостави бебето си.

Няколко минути по-късно обаче мъжът забелязал, че сърнето е в несвяст и дори изпратил снимка на природозащитниците, за да им докаже сериозността на ситуацията.

В крайна сметка сърнето било закарано в центъра и спасено от измръзване в заснежената градина и минусовите температури.

Предполага се, че то е било родено съвсем скоро, тъй като все още не е можело да се изправя на краката си. Спасителите му се шегуват, че то е тежало колкото пакет захар – само един килограм.

Мъникът е бил наречен Сноуфлейк (от англ. – снежинка) и ще остане в центъра, докато навърши 5 месеца, когато може да бъде пуснат обратно в природата.

И като стана дума за малки душички като тази няма как да не стоплим още малко сърцата със снимки на сладки бебета от животинския свят.

Източник – novinar.bg