Нямате нужда от цяло състояние и много свободно време, за да преобразите банята си.

С промяната на нещо мъничко и просто като осветлението или кранчетата на мивката можете да придадете на банята изцяло нов вид.

Организирайте пространството

Разхвърляната и претрупаната с хавлии, козметика и стари непотребни вещи баня е хаос, достатъчен да срине цялата ѝ визия. Въведете ред в помещението с помощта на голям плетен кош за съхранение на пране или чисти хавлии, с допълнителни етажерки, на които да подредите продуктите, които най-често ползвате или с допълнително шкафче, в което да приберете по-рядко употребяваните вещи от банята заедно с резервните ролки тоалетна хартия.

Тук-там добавете цвят

Красиви цветни декорации в банята могат да направят чудеса с иначе скучното и стерилно помещение. В зависимост от основния тон, в който е издържана банята, изберете категоричен и весел цвят за хавлиите или душ-завесата.

А най-евтиният начин да преобразите банята е с помощта на цветна боя. С нея можете да боядисате грозните и остарели тръби, да украсите ръбовете на стените или дори да ги изрисувате.

Рамкирайте огледалото

Може би нямате нужда от ново огледало, а от интересна рамка за него. Удължете и разкрасете живота му с интересна и стилна рамка, която можете дори да боядисате в цвета, в който са издържани другите акценти от банята.

Внесете светлина

Не е нужно да сте електротехник, за до обновите осветлението в банята си. Най-лесният начин за това е да си купите лампион или рамка за огледало с лампички.

Сменете кранчетата

В момента на пазара се предлагат всевъзможни модели кранове за мивка и душ, които с лекота могат да внесат друго излъчване на банята – ретро, минималистично или супер модерно.