Въпреки еманципацията на жените и заличаването на повече граници в интимната сфера, има неща, които дразнят нежния пол в леглото.

Проучване във Великобритания показва най-честите грешки на мъжете в спалнята, които могат да отвратят половинката им. На първо място принудата за орален секс. Това може да предизвика само негативни емоции и намаляване на либидото.

За изненада на мнозина прекалено продължителният секс също не е от любимите за момичетата, тъй като само намалява удоволствието. Желанието на мъжете да се докажат заплашва с обратен ефект. Небрежната прелюдия също е сред нещата, които могат да развалят секса. За много от представителите на слабата половина любовната игра е сигурен залог да се почувства желана и секси.

Сутрешният секс също не е предпочитан от дамите, защото все още са рошави, недоспали и не са си взели душ. Прекалено бурните фантазии също могат да увредят интимния живот в една връзка. Не на последно място мръсните думички в леглото трябва да се преценяват. Много често подобни изявления звучат вулгарно и обидно.