Съпругата на принц Уилям Кейт празнува днес 31-я си рожден ден, но заради бременността й тържествата няма да са много пищни.

Дворецът Сейнт Джеймс съобщи, че херцогинята на Кеймбридж ще отбележи празника в тесен кръг със съпруга си в дома им в Северен Уелс.

Миналия месец Кейт беше лекувана в болница заради остра форма на гадене, свързано с бременността, известна като хиперемезис гравидарум, чийто симптоми са постоянни пристъпи на гадене и повръщане.Херцогинята беше приета в болница на 3 декември, което принуди двореца да обяви, че тя е в много ранен етап на бременност. Здравословните проблеми на Кейт вероятно ще изключат всякакви празнични наздравици от менюто, както и тлъсти храни като пай с месо, мазна риба и месо алангле.

Кейт се появи за първи път публично след лечението си, когато връчи на колоездача Брадли Уигинс основната награда на престижната церемония на Би Би Си за спортна личност на годината в Лондон на 16 декември.

От БГНЕС разкриват интересната подробност, че британското правителство е прокарало законопроект, който ще сложи край на принципа за наследяването на трона от първородния син. Това означава, че първото дете на Уилям и Кейт ще наследи трона, независимо от пола си.