20-годишната Оливия Кулпо от Америка е новата "Мис Вселена". Тя победи 88 претендентки и грабна титлата по време на бляскаво шоу в казино "Планета Холивуд".



Красавицата взе короната от Лейла Лопес от Ангола, след като спечели благоразположението на журито, дефилирайки в син бански и рокля от червено кадифе. Представителка на САЩ за последно спечели конкурса през 1997 г. На финала на конкурса тя отговори на въпрос, свързан с нещата, за които съжалява, казвайки, че би иска в детството си да е тормозела по-малко своите братя и сестри. Мис Филипини Джанин Тугонон се нареди на второ място, а мис Венецуела Ирене София Есер Куинтеро зае почетното трето място, предаде БЛИЦ.



За титлата се бориха участнички от 89 страни от шест континента. Те прекараха в подготовка за финалната фаза цели две седмици в Града на греха. Нашата страна бе представена от 22-годишната Жана Янева.

Финалът на конкурса бе излъчен на живо по телевизия NBC и бе наблюдаван от над 100 милиона души. Финалът се състоя в четири етапа – видео визитки, дефиле по бански, традиционно облекло и официални тоалети.



Носителката на короната получава като награда заплата за една година, чийто размер не се съобщава, гардероб, достоен за кралица, неограничен запас от козметични продукти и луксозен апартамент в Ню Йорк.