Ние от Woman.bg сме големи любителки на зимата, но ако трябва да сме честни, ще си признаем, че колкото и да я обичаме тя води със себе си и някои не дотам приятни последици за външния ни вид - напукани, сухи, изпръхнали и разранени устни например.

Затова днес решихме да споделим с вас няколко трикчета, които да ви помогнат да се радвате на гладки и меки устни дори и през студените месеци.

Първият ни съвет е през зимата да наблегнете на приемането на течности и сочни плодове. Те ще помогнат за хидратацията както на цялата кожа, така и на устните.

Основна стъпка в грижата за устните, особено през зимните месеци, е доброто им ексфолиране. То ще спомогне за отстраняването на повърхностния слой мъртви клетки, за ускоряване на кръвообращението и подобряване на тяхната текстура.

Ефективен трик е разтриването на устните с четка за зъби или влажна кърпа.

Ексфолирането може да стане и чрез скраб, която лесно може да си направите съвсем сами у дома. За целта смесете една чаена лъжица мед, една чаена лъжица сода и прибавете няколко капки зехтин.

Друго много важно правило е да не излизате от вас без балсам върху устните. Той ще запази тяхната влажност и ще ги предпази от неблагоприятните външни фактори като студ, вятър и др.

Избягвайте ментоловите балсами, защото те още повече изсушават устните.