И докато маите се подготвят за края на света на 21. 12. 2012 г., влюбените у нас не се поколебаха да засвидетелстват любовта си на сакралната дата 12. 12. 2012 г.

На пук на всички суеверия Станка Димитрова и Спас Ръжанков се венчаха на датата с космическа вибрация, търсейки добра поличба за брака си в последната дата с повтарящи се числа за този век. Те вярват, че "магическата дата" ще помогне на брака им да бъде щастлив и дълготраен.

Двамата се запознават в Англия преди 2 години и половина. Спас е състезател и шампион по културизъм. Псевдонимът му бил "Спас 12", заради което свързва числото само с положителни емоции. "Отивахме на почивка и аз й предложих брак в самолета. Тя ми каза "да" точно над Ламанша", спомня си младоженецът.

"Винаги вярвам в символиката на числата. Денят и нощта са разделени по 12 часа. 12 са апостолите в християнството, Спас 12 е един, а 12.12.12 е днес, така че как да не вярваш в тази символика", пита с усмивка щастливият младоженец. А булката вярва, че датата ще ни донесе много щастие и любов.



Бум на сватби на този ден е регистриран и в други части на света. В Русия 1012 двойки са заявили желание да се оженят в московските граждански служби. Властите в Хонг Конг и Сингапур съобщиха, че съответно 696 и 540 двойки се очаква да сключат граждански брак.

В Хонг Конг имаше 1002 сватби на 11 ноември 2011 г., датата означаваше "вечна любов". На 10/10/10, означаващ "съвършенство" имаше 859 сватби. В Сингапур в тези дни се венчаха съответно 553 и 724 двойки. Рекордът за най-много сватби в един ден се държи от 14 февруари 1995 г., когато се ожениха 1082 двойки, тъй като западният и китайският Свети Валентин съвпаднаха.



Но вместо да стягат куфарите за края на света, софиянците спокойно се разхождат по улиците, подготвяйки се за коледните празници.

Може би е по-добре да приемем, че както всеки ден и така и Краят на света си има сила, която можем да използваме. "Лошо или хубаво, това зависи от възприятието на всеки човек", споделиха заредени с коледно настроение минувачи. Те пожелаха на всички вдъхновение през новата година и спокойствие и вяра във всичко, което искат да им се случи.

Източник: БГНЕС