Диета за Везни

Везните имат слаби бъбреци, затова трябва да избягват излишните течности и пикантните и мазни ястия. Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци, ястията, приготвени на пара и зърнените храни – особено ориз и елда (гречка). За вас са полезни нисковъглехидратните продукти, рибата и морските дарове. Яжте месо 2-3 пъти седмично в малки количества.

Диета за Скорпион

Скорпионите често имат проблеми с гръбнака и половите органи. Обичат да си похапват обилно и са подчертано месоядни. Обожават подправките и месните ястия. Препоръчва се да наблегнете на постното месо и да намалите двойно консумацията на сол и подправки. Наблегнете на рибата и пилешкото, добавяйте зеленчуци към белтъчинните храни. Склонни сте към дефицит на желязо и магнезий, така че яжте черен дроб, зелен лук и спанак.


Диета за Стрелец

Стрелците са единственият знак, за когото са подходящи почти всички диети. Най-полезни ще са зеленчуковите и плодовите такива. Наблегнете също така на зърнените храни и млечните продукти. Важно е ежедневно да консумирате ябълки и банани.

Диета за Козирог

Болното място на Козирога е костната система. Имате нужда от повече калций за поддържане на костите си – консумирайте повече кисело мляко и сирена. Полезни са и белтъчините, особено рибата и яйцата. Менюто ви трябва да включва достатъчно плодове и зеленчуци, съчетани с растителни масла.

Диета за Водолей

Слабото място на Водолеите са краката, най-често срещаният проблем са разширените вени. За укрепване на кръвоносните съдове наблегнете на морските продукти, най-вече кафявите водорасли. Подходящи за вас са и млечните продукти, както и всичките видове зърнени храни, плодовете, бобовите култури и храните с повишено съдържание на желязо (черен дроб, нар, червено месо).

Диета за Риби

Рибите най-често страдат от нарушения в дейността на ендокринната система. Затова е полезно да поемат йод и съдържащи йод продукти – кафяви водорасли и морски продукти. Рибите са склонни към отоци, затова трябва да си набавят калий от плодове и зърнени храни. Полезно е да си правите гладни дни и краткотрайни диети на ябълки, банани или кисело мляко. Непременно включете в менюто си краставици, моркови, маруля и зелени подправки.