Ако и вие сте от дамите, които имат тънка или фина коса, не се притеснявайте, че опитите ви за прическа ще са неуспешни.

Финият косъм е с 2 хилядни от инча (2 хиляди или точки) по-тънък от стандартния или силния косъм. Също така е малко по-чувствителен. Независимо от нормалния брой на космите, косата ви може пак да изглежда тънка.

За да получите великолепни резултати трябва да се обърнете към специалист или просто да се спрете на една от следните прически:

Прическа „боб”


Една от прическите, които не изискват наличието на гъста коса е прическата „боб”. Тя е страхотна и подходяща за много от дамите.

Тази прическа направена със ножица и бръснач е идеална за тънка коса.

Бретонът е дълъг, към краищата става по-дълъг, който придава ефекта за формата на кичури. Малко шампоан и стилизант за обем и прическата ще бъде страхотна.



Прическа на етажи

Всяки, който иска тънката му коса да изглежда по- плътна, трябва задължително да погледне тази прическа.

Косата е оформена на леки етажи, със средна дължина и кичурите към лицето са оформени допълнително, за допълнително скулптуриране и движение.



Изсветляване на косата


Ако искате да придадете повече обем, не е желателно да прибягвате до химическо къдрене, тъй като то допълнително ще изтощи и без това рядката ви коса.

Прието е, че изсветляването на косата може визуално да й придаде обем, но силното изрусяване би увредило косата. Затова изсветлете само отделно кичури като използвате щадящи косата продукти без амоняк.