Автор
Woman.bg

Как звездите отпразнуваха деня на благодарността

Празникът е сред любимите на американците заедно с приближаващата Коледа.

Денят на благодарността традиционно се отбелязва в последния четвъртък на месец ноември, а пуйката е традиционният специалитет, който присъства на трапезата във всеки дом.

Някои от най-големите звезди от американския шоубизнес не пропуснаха да публикуват снимки от личния си архив, разкриващи топлотата и уюта на един от любимите си празници.

Техните празнични трапези и символични подаръци са в чест на най-скъпите им хора и чувството на благодарност, което коледната серия празници носи.

Джесика Алба

... и нейният тиквен пай

Празничната трапеза на Пинк...

... Баба, внуче и мама Пинк

Мила Йовович и майка ѝ

Пи Диди и мама

Марая и Ник приготвят вечеря, ...

... докато синът им твори на пианото

Тази муцунка лакома е на Хайди Клум

Празнична маса за цялото семейство Кардашиян

Кейти Пери и баба

Благодарствената вечеря на Хю Хефнер



През 1620 г. кораб, пълен с повече от 1000 английски преселници, преминава Атлантическия океан и акостира в Новия свят. Пилигримите се установяват в района, където днес се намира щата Масачузетс. Първата зима, която изкарват в Америка, била доста трудна, тъй като пристигнали доста късно и нямали време да засадят плодове и зеленчуци. Липсата на прясна храна довела до разпространението на болести, които повалили заселниците и голяма част от тях починали. В този труден момент на помощ на пилигримите се притекло местното индианско племе – ирокезите. В началото на пролетта те научили новите заселници как се отглежда царевица и други растения, които се използвали за храна. Индианците им разкрили и тънкостите при лова на дивеч и риба. Благодарение на наученото от индианското племе, през есента на 1621 г. пилигримите се радвали на изобилна реколта от царевица, тикви и др., която им осигурила прехраната през годината. Колонизаторите били много щастливи от постигнатото и решили да организират специален празник, за да благодарят на ирокезите. Пилигримите поканили вожда на индианците заедно с най-близките му хора, за да им благодарят и да ги нагостят с природните дарове. Местните жители от своя страна пък донесли дивеч и така трапезата била претрупана с храна. Така бил отбелязан първият Ден на благодарността в Америка през 1621 г.



Голямото коледно пазаруване в САЩ стартира в петъка след Деня на благодарността. Всяка година по това време традиционно милиони американци се втурват в магазините, за да изберат първите подаръци за най-близките си хора.

В този ден, известен още и като “Черния петък”, магазините правят между две трети и три четвърти от целия си оборот за годината, показват проучванията.

Тиквеният пай е едно от традиционните ястия на празничната трапеза