Автор
Woman.bg

Елегантност по български от Виктор Василев

Той е роден в Пловдив през 1974 година. Мести се да живее за известно врмеме в Израел през 1990 г. Учи в „Политекнико ди Милано” (Politecnico di Milano) в Милано и по-късно завършва „Royal School of Fine Arts” в Копенхаген. През 2004 година започва частна практика в сътрудничество със студио MGA+C. В момента Виктор Василев живее и твори в Милано.

Виктор Василев е един от най-добрите примери за минималистична архитектура и интериорен дизайн.

Нека ви представим един негов проект, който бихме описали с три думи като елегантност по български!

Преустройството на къща Soldati в Италия през погледа и креативността на г-н Василев, е повече от успешно. И най-важното за Виктор е, че собствениците на къщата накрая са останали повече от щастливи.

Основно изискване на собствените към пловдивчанинът е било да се създаде хармония между практичност и естетика, да се намери място за всичко без да се претрупа "ограничената" площ на къщата, която е 530 кв.м.

Къща Soldati е построена през началото на 90-те години на ХХ век и преустройството й се състояло в извършване на тотален ремонт!



Всичко бе съборено до „кокал”, както се изрази Василев. Интересно е, че всичко в проекта било изпълнено от местни занаятчии, с традиционни техники и материали.

Вътрешното пространсво се разполага на три нива, състоящи се от: дневна зона на приземния етаж, спални помещения на първия етаж и мултимедия и спа в подземния етаж.



По-голямата част от мебелите са създадени по поръчка, проектирани специално от Виктор.

Използвани са основно два материала - тик и класически травертин. Скритото осветление е реализирано с LED ленти.

Новото интериорно пространство е в минималистичен, „студен” стил с преобладаващ бял цвят, което оптически „отваря” пространството и създава една спокойна атмосфера.

С влизането през вратата човек попада в една стилна и елегантна приказка:

Снимки: Adriano Pecchio